Reteta de business a lui Wilhelm Tartler: Retetele proprii cresc vanzarile de produse apicole

Wilhelm Tartler, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de miere ecologica din Romania, reuseste sa isi creasca afacerea prin lansarea unor produse apicole neconventionale iar acest lucru l-a facut cunoscut in randul consumatorilor traditionali de miere. El este detinatorul unor retete iesite din comun, precum mierea cu ghimbir, Apivit – o combinatie de miere, polen si propolis- sau Hidromel, un mied facut dupa o reteta originala.

Potrivit lui Wilhelm Tartler, detinatorul a 200 de stupi, productia de miere de calitate este la fel de importanta ca si metodele prin care apicultorul alege sa o promoveze si sa o vanda.  Apicultorul isi va impartasi experienta in cadrul singurului curs de apicultura ecologica din Romania, organizat de agentia de training Creative Business Management in colaborare cu  Romapis – Federatia Apicultorilor din Romania. Timp de 4 ore, Wilhelm Tartler va vorbi despre tehnicile specifice in conversia stupinei. Aflat la a doua editie, cursul ofera informatii generale despre modul in care apicultorii pot trece la productia de miere ecologica si cum isi pot promova eficient produsele.

Wilhem Tartler este cunsocut ca fiind unul dintre cei mai creativi apicultori. El participa la targurile de sarbatori cu o gama foarte mare de produse apicole, o parte dintre acestea fiind concepute chiar de el.

“Pe langa produsele clasice cum sunt mierea poliflora si cea de salcam a inceput sa creasca cererea pentru mierea de mana si cea de rapita. Anul asta a fost o mana foarte buna de 2-3 saptamani si a iesit o miere neagra, foarte buna in apiterapie. Mierea de salcam si cea de mana se vand la un pret superior celor clasice. In 2017 ele s-au vandut cu 40 lei/kg fata de 30 lei/kg cat este mierea de rapita si cea poliflora” spune Wilhelm Tartler.

Printre produsele originale ale apicultorului se numara amestecurile cu miere, foarte apreciate de clienti: Miere poliflora cu ghimbir, cu scortisoara, cu propolis sau cu catina. Apicultorul a realizat propria reteta de miere, polen si propolis, pe care o vinde sub numele de Apivit. “Este o combinatie foarte buna pentru imunitate” mai spune Tartler.  Printre produsele de succes ale sale se numara si mierea de salcam cu miez de nuca sau Hidromelul un vin din miere cunoscut ca mied. Bautura se realizeaza din resturi de miere cu drojdie de vin, care fermenteaza.

Cei care vor sa il cunoasca pe Wilhelm Tartler se pot inscrie pana pe 25 ianuarie la cursul de apicultura ecologica din acest week-end. Pretul cursului este de 600 de lei iar membrii Romapis beneficiaza de o reducere de 100 de lei. La finalul cursului, in urma sustinerii unui examen, participantii vor primi un certificat atestat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru “Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR 3142015. Inscrierile se pot face pe email la cursuri@cbmanagement.ro sau la numarul de telefon 0743 183 353.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *