Lavanda Di Maria, povestea de succes a unor corporatisti
Adrian Porime este un corporatist care imbina munca sa de zi cu zi cu pasiunea pentru frumos si lavanda. Povestea Lavandei Di Maria a inceput in 2014, cand Adrian si familia sa au decis sa nu iroseasca pamantul pe care il detineau in Mures si sa creeze o mica plantatie ecologica. ”Suntem o familie de corporatisti care a hotarat sa nu lase in paragina pamanturile atat de iubite de parinti si bunici si sa investeasca intr-o mica plantatie de lavanda in Tarnaveni, judetul Mures” spune acesta.
Au inceput sa cultive lavanda in fara a avea cunostinte speciale in acest domeniu, din respect pentru pamantul bunicilor, dar si din dorinta de a se bucura de frumos si a impartasi beneficiile acestei plante minunate cu clientii lor. Au invatat, s-au documentat si de patru ani au infiintat Lavanda di Maria. ”Am inceput proiectul Lavanda Di Maria acum patru ani, autodocumentandu-ne, iar acum sunt 4 generatii (copii, parinti, bunici si strabunici) ne bucuram de aceasta planta miraculoasa care ne-a reunit pe toti acasa”, ne-a povestit Adrian Porime.
Motto-ul lor ”Cultivatori de frumusete” ilustreaza bucuria si fascinatia pentru florile de lavanda si culoare lor. In ceea ce priveste brandul si promovarea, numele ales pentru business-ul lor este unul special care reflecta valorile lor. Acesta provine de la Diana Maria, numele fetitei lor in varsta de 9 ani. Lavanda Di Maria este o plantatie mica, dar si o afacere de familie in care sunt implicati toti membri.
Timp de patru ani afacerea lor s-a dezvoltat si a evoluat treptat. Si-au achizitionat propria distilerie, astfel incat acum produc prin mijloace poprii, pur ecologice propriul ulei esential si apa florala de lavanda pentru care au autorizatie. ”In acesti patru ani ne-am dezvoltat incet si frumos, bucurandu-ne in primul rand de familia unita si de frumusetea lavandei”, marturiseste Adrian Porime.
In prezent au o cultura de lavanda care se intinde pe 2 ha dintre care 1,5 ha reprezinta plantatia si 0,5 ha pepiniera de butasi. Lavanda Di Maria, este in primul an eco, dupa cei trei ani de conversie de la agricultura traditionala la cea ecologica si este acreditata de catre ECO Inspect SRL. Adrian Porime si-a dorit un business fara compromisuri in care toate produsele pe care le comercializeaza sa fie certificate ecologic. A inceput sa produca ECO pentru ca isi doresc o viata mai buna pentru oameni ”Locuim in Cluj, stim ce inseamna poluare si de abia asteptam weekendul pentru a ne intoarce acasa si pentru a ne reumple bateriile in mijlocul naturii”, a declarat acesta.
Uleiul esential si apa florala de lavanda nu sunt singurele produse pe care Lavanda Di Maria le comercializeaza. Florile proaspete de lavanda, precum si decoratiunile, pernitele si saculetii, aranjamentele florale sunt si ele foarte cautate. Cei pasionati de frumos si mirosul parfumat al florilor de lavanda isi pot decora gradinile sau balcoanele cu butasi de lavanda ecologica sau cu ghivece cu aceasta planta minunata.
Pentru echipa Lavanda Di Maria efortul de a produce exclusiv ecologic este un pret mic platit pentru satisfactia personala pe care le-o aduce si bucuria vizitatorilor care sunt incantati sa descopere produsele lor si mov-ul si parfumul lavandei in peisajul autohton. Lavanda a inceput sa fie o afacere profitabila si in Romania, iar asta o confirma si detinatorii brandului Lavanda Di Maria care spun ca rasplata financiara este pe masura implicarii.
Povestea lor de succes completa si inceputurile afacerii lor le puteti citi in e-book-ul pe care agentia Creative Business Management si Eco Ferma il vor lansa in aceasta vara.
Leave a Reply