Timisoara va gazdui cel mai cunoscut curs de agricultura ecologica din Romania

Fermierii din vestul tarii vor putea invata agricultura ecologica de la specialisti dedicati si cu o vasta experienta, in cadrul unui eveniment unic de acest gen. In perioada 21-24 octombrie, agentia de training Creative Business Management vine la Timisoara cu un program unic de curs in urma caruia fermierii vor putea obtine o diploma acreditata Ministerul Educatiei pentru “Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR  314205.  

Programul este structurat pe patru zile, timp in care trei dintre specialistii in agricultura ecologica isi vor impartasi secretele profesionale cu cei care aleg sa faca parte din grupele organizate in Timisoara. Sunt asteptati fermieri cu activitate in domeniul cultivarii plantelor si cresterii animalelor care vor sa afle cum pot produce in sistem ecologic si care doresc sa isi inscrie parcelele de teren la APIA pentru obtinerea subventiilor. Cursul de agricultura ecologica este primul de acest gen si cel mai longeviv, avand o traditie de peste 4 ani. Mai mult de 1000 de fermieri au absovit cursurile de agricultura ecologica ale Creative Business Management, multi dintre acestia fiind chiar din Timisoara sau zona de vest a tarii.

Am decis sa organizam acest training in Timisoara la solicitarea fermierilor din zona. Peste 50 de fermieri de aici au participat in ultimul an la sesiunile noastre din Bucuresti si ne-au recomandat ca furnizor de incredere in acest domeniu. Avantajul unui curs local este ca fermierii nu mai sunt nevoiti sa sustina costurile de deplasare si cazare in alt oras, asa cum se intampla in cazul sesiunilor din capitala” spune Beatrice Pandea, coordonatorul trainingurilor de agricultura ecologica.

Structura cursului este una dinamica, adaptata nevoilor de informatie ale fermierilor si cuprinde 3 module teoretice. Lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, preda principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare in cardul modulului vegetal.

Curs-Agricultura-Ecologica4

In cadrul modulului de crestere a animalelor in sistem ecologic, trainerul Viorica Boboc, expert cu vasta experienta in domeniu, prezinta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic.

Dr. Ing. Aurelia Grecu ofera detaliile legate de conditiile de certificare ale unei ferme ecologice in cadrul modulului de certificari. Acesta include informatii despre completarea angajamentelor si cererilor unice de plata pe masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Masura 10 – agro-mediu si clima, respectiv Masura 11 – agricultura ecologica). Notiunile invatate ii vor ajuta pe fermieri in completarea adeverintelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obtinerea subventiilor.

Obiectivul cursului este sa echipeze fermierii cu notiunile esentiale din domeniul agriculturii ecologice, dar si sa incurajeze schimbul de experienta intre acestia si impartasirea de solutii la problemele intalnite in activitate.

Cursul acreditat de Agricultura ecologica din Timisoara va avea loc in perioada 21-24 octombrie, iar inscrierile au inceput. Doritorii isi pot rezerva locul la telefon 0743.183.353, pe email la cursuri@cbmanagement.ro sau pe pagina cursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *