Primul curs acreditat de Apicultură Ecologică din Romania

AlbinaFloareSalcamjpgAgenţia de training Creative Business Management, în parteneriat cu ROMAPIS – Federaţia asociaţiilor apicole din România, lansează primul curs acreditat de Apicultură Ecologică din România, pe 11-12 februarie, în Bucureşti.

Cursul se adresează apicultorilor care doresc să intre în conversie cu stupina pentru a produce şi comercializa miere ecologică. Specialişti cu o vastă experienţă în domeniu susţin cursul de apicultură ecologică şi oferă informaţii utile. Pe parcursul a două zile de formare, participanţii vor învăţa despre regulamentele si procedurile impuse în procesul de conversie, despre combaterea bolilor specifice stupului prin metode ecologice, dar şi despre modalitatea în care pot promova şi vinde mierea ecologică, precum şi celelalte produse apicole certificate bio.

Trainerii cursului sunt: Aurelia Grecu, expert ecolog cu peste 15 ani de activitate în domeniul evaluarilor şi studiilor de mediu inclusiv pentru ecosistemele agricole, cu experienţă în inspecţia şi certificarea ecologicǎ a stupinelor, Maria Toader, profesor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Facultatea de Agricultură, Departamentul Ştiinţele Plantelor şi doctor în agronomie, Wilhelm Tartler, apicultor ecologic cu 200 de stupi şi cu experienţă de peste 10 ani în domeniul certificării ecologice, şi Alina Varadi, apicultor şi co-fondatorul magazinului „Casa Bio”, cu experienţă în marketingul şi selectia produselor apicole.

Cursul este structurat în patru module, pe o durată de două zile. În prima zi are loc Modulul “Procedura de certificare a unei stupine ecologice” şi modulul “Valorificarea florei melifere in apicultura ecologică”. În cea de-a doua zi sunt prezentate “Tehnici specifice în conversia stupinei” , precum şi „Marketingul şi vânzarea produselor apicole”.

Toti participanţii la cursul de apicultură ecologică vor primi după susţinerea examenului de specialitate, un certificat de absolvire autorizat pe „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205, emis de ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări) şi recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii.

Taxa de participare la curs este de 500 de lei/persoană şi include accesul la curs şi la dezbaterile din cadrul acestuia, suport de curs şi materialele aferente în format electronic, diploma de participare, susţinerea examenului şi certificatul de absolvire ANC.

Înscrierile se fac la adresa cursuri@cbmanagement.ro, la telefon 0743.183.353 sau pe site-ul agenţiei

Despre CBM

Creative Business Management SRL este o agenţie de training specializată în comunicare şi marketing, dar care organizează cu succes din 2014 primul curs acreditat de Agricultură Ecologică. Agenţia a susţinut până în prezent peste 30 de ediţii ale cursului de Agricultură Ecologică, fiind acreditată ca furnizor de formare profesională.

Despre ROMAPIS

siglaROMAPISFederaţia asociaţiilor apicole din Romania- ROMAPIS a fost înfiinţată în 2007, reunind la această dată 16 asociaţii apicole locale, acoperind practic tot teritoriul României. ROMAPIS este membru cu drepturi depline al APIMONDIA începând cu anul 2009. Federaţia activează pentru apărarea intereselor membrilor săi, precum şi colaborarea cu alte organizaţii din domeniu în scopul obţinerii progresului în apicultură. Detalii la www.romapis.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *