KoneAgria 2017 prezinta inovatiile in domeniul agrotehnologiei din Finlanda

KoneAgria 2017 reprezinta o excelenta oportunitate de a cunoaste cele mai noi tehnologii si inovatii ale producatorilor de echipamente agricole din Finlanda. Expozitia a avut loc in Tampere in perioada 12 – 14 octombrie 2017. Editia din acest an s-a concentra pe sectorul fermelor de porci si pasari.

Finpro a organizat un seminar denumit Inovatii in Agrotehnologie din Finlanda ca parte a implicarii sale in cadrul KoneAgria2017. Seminarul a reliefat cele mai noi tehnologii si solutii oferite de companiile finlandeze in sectorul agricol.

Sustenabilitatea este un factor important pentru companiile finlandeze in dezvoltarea de noi echipamente tinand cont de conditiile dificile si de vulnerabilitatea mediului in regiunea nordica. Imbunatatirea productivitatii trebuie sa fie realizata utilizand solutii sustenabile de mediu.

Urmatoarele companii finlandeze au prezentat inovatiile in cadrul seminarului: Antti-Teollisuus, EL-HO, Farmtools, Figen, JPT-Industria, Junkkari, Maaselän Kone, Palax Ylistaron Terästakomo, PEL-Tuote, Pellon Group, Raniplast si Suokone.

 Solutii agricole sustenabile din Finlanda

Companiile finlandeze ofera o gama larga de echipamente si solutii pentru sustenabilitatea sectorului agricol si de crestere a animalelor. Spre exemplu, Pellon Group a dezvoltat un sistem inovativ de procesare a gunoiului de grajd pentru ferme de vite si de porci care utilizeaza tehnologie bazata pe microbiologie.

“Pellon Biosampo este un sistem sustenabil de procesare a gunoiului de grajd care stimuleaza utilizarea nutrientilor in cadrul fermelor, imbunatateste aspectele logistice, elimina mirosul si bacteriile si reduce emisiile de amoniac,” spune Harri Muilu, Director de Vanzari in cadrul Pellon Group.

Echipamentele eficiente oferite de compania Junkkari plaseaza semintele si ingrasamintele foarte precis in sol, putand chiar sa le si ruleze. “Acest lucru maximizeaza randamentul culturilor, economisind timp si energie,” spune Toni Ruokoja, Manager Export in cadrul Junkkari.

Compania Avant a dezvoltat doua modele de incarcatoare electrice care sunt alimentate cu baterii si au emisii zero. Modelul e5 este echipat cu baterii plumb-acid iar modelul e6 cu baterii cu litiu.

Noul sistem Valtra SmartTouch armrest este usor de utilizat si este destinat fermierilor care doresc sa se concentreze asupra rezultatelor agricole. Acest touchscreen cu dimensiunea de noua inch permite personalizarea usoara a comenzilor tractorului si ofera acces la intreaga gama de unelte agricole de precizie.

 Angajament fata de calitate si siguranta

Sectorul finlandez de agrotehnologie este recunoscut la nivel international pentru solutiile sale de inalta calitate. Aproape toate companiile finlandeze care opereaza in sectorul agricol sunt certificate ISO 9001:2008 si multe companii au certificate de mediu 14001:2004.

“Reputatia Finlandei ca sursa de incredere in domeniul agrotehnologiei se bazeaza pe angajamentul companiilor finlandeze de a investi in cercetare si dezvoltare, in controlul calitatii si in testarea produselor pentru a dezvolta inovatii eficiente, sustenabile si sigure,” spune Elina Puszkarzewicz, Director Program, Agrotechnology from Finland.

Elina Puszkarzewicz, Director Program, Agrotechnology from Finland, +358 40 3433 349, elina.puszkarzewicz@finpro.fi

Hetta Huittinen, Manager Comunicare, Finpro, +358 40 033 9597, hetta.huittinen@finpro.fi

Finpro ajuta IMM-urile finlandeze sa se dezvolte pe plan international, incurajeaza investitiile straine directe in Finlanda si promoveaza turismul. Finpro cuprinde Export Finland, Visit Finland si Invest in Finland. Finpro este o organizatie din sectorul public, cu o echipa de 240 de experti, 37 de centre comerciale in 31 de tari si 6 birouri regionale in Finlanda. www.finpro.fi  Consultantul in Romania al Finpro este compania FRD Center www.frdcenter.ro

Agrotechnology from Finland este un program national care aduna cele mai inovative companii finlandeze care opereaza in domeniul echipamentelor agricole si forestiere si a solutiilor pentru ferme de animale. Programul ajuta companiile finlandeze din domeniul agrotehnologiei sa se dezvolte pe noi piete si sa isi creasca nivelul exporturilor. Programul este administrat de Finpro. http://www.agrotechnology.fi/ Consultantul in Romania al Finpro este compania FRD Center www.frdcenter.ro

 

COMPANII

Antti-Teollisuus

Antti are o experienta in domeniul agricol de peste 60 de ani. Compania este familiarizata cu nevoia de continua schimbare si cu provocarile din domeniul agricol precum si cu cerintele ridicate din partea fermierilor.

Uscatoare de cereale produse de Antti sunt de calitate superioara. Acestea au caracteristici testate pentru cele mai dificile conditii de uscare. Antti ofera uscatoare de cereale pentru o gama larga de aplicatii.

Tehnologia Antti de uscare si stocare garanteaza calitatea ridicata a cerealelor.

Vizitati website

ELHO

ELHO produce echipamente agricole inovative si de calitate ridicata. Compania colaboreaza strans cu clienti si dealeri din intreaga lume pentru a produce echipamente functionale, usor de utilizat si sustenabile. Majoritatea productiei companiei este exportata in intreaga lume.

ELHO este o afacere de familie infiintata in 1968. Compania are aproximativ 100 de angajati.

Vizitati website

Farmtools

Farmtools este unul dintre cei mai importanti producatori de cisterne din Finlanda. Compania produce marcile de cisterne FARMEX® si PROMEX®.

Farmtools este o companie cu traditie in Finlanda, iar FARMEX este o marca foarte recunoscuta si apreciata. Compania investeste in calitate iar expertiza sa consta in furnizarea unor solutii sigure, practice si ecologice. Compania isi imbunatateste produsele printr-o colaborare continua cu utilizatorii finali si ca raspuns la nevoile acestora.

Vizitati website

Figen

Figen este un important furnizor finlandez de material genetic porcin. Compania administreaza un amplu program de reproducere si are clienti in intreaga lume.

Figen incurajeaza productia eficienta de purcei, in care fiecare purcel atinge o rata buna de crestere si un raport eficient de conversie a hranei cu un continut ridicat de carne macra.

Vizitati website

JPT-Industria

JPT-Industria este un producator inovativ de echipamente pentru productia de furaje din Finlanda. JPT-Industria este o companie privata, infiintata in 2007. Compania are un personal calificat si o experienta de peste 30 de ani in domeniul productiei de furaje. Compania colaboreaza strans cu clientii sai din intreaga lume pentru a obtine produse eficiente, usor de utilizat, sustenabile si igienice. Datorita structurii containerizate a produselor sale, JPT-Industria exporta in intreaga lume.

Vizitati website 

Junkkari

Junkkari este un producator finlandez de echipament agricol de semanat, echipament de transport si forestier. Compania este situata in Ostrobotnia de Sud, in Kauhava.

Exporturile companiei au crescut constant in ultimele decenii, iar in prezent aproximativ 50% din productie este exportata. Junkkari exporta produsele sale in aproximativ 30 de tari, in special din Europa.

Junkkari este parte din MSK Group. Alte companii parte din Grup sunt MSK Cabins Oy, MSK Plast Oy si Juncar Oy.

Vizitati website

Hakki Pilke / Maaselän Kone

Hakki Pilke este una dintre cele mai vechi si mai bine vandute marci de procesoare de lemn de foc din lume. Exporturile reprezinta aproximativ 80% din vanzari si se realizeaza in peste 30 de tari de pe cinci continente. Procesul de dezvoltare a produselor se realizeaza in cooperare cu distribuitori internationali si cu numerosi operatori de procesoare de lemn de foc. Peste 1.000 de procesoare sunt livrate anual pentru a procesa toate speciile cunoscute de lemn de foc din intreaga lume.

Vizitati website 

 Palax Ylistaron Terästakomo

Ylistaron Terästakomo produce procesoare de lemn de foc si accesorii, marca Palax. De asemenea, compania produce placi pentru industria metalurgica. Calitatea si eficienta productiei sunt garantate de utilizarea unor echipamente moderne, de personalul calificat si de cele mai recente cunostinte in domeniu. Compania are aproximativ 60 de angajati si este membra a Terra Patris Oy.

Vizitati website

Pellon

Pellon ofera solutii complete pentru productia de lapte, carne de porc si carne de vita. Solutiile oferite de Pellon imbunatatesc productivitatea, eficienta si fiabilitatea functionarii fermelor precum si bunastarea animalelor in unitatile de productie. Pellon ofera solutii automatizate avansate prin intermediul carora procesul de productie poate fi controlat ca o singura entitate. Acest lucru garanteaza un consum optim de hrana si cele mai bune conditii posibile pentru animale.

Vizitati website

PEL-Tuote

PEL-Tuote este o afacere finlandeza de familie, specializata in productia de echipamente de curatare a terenului de pietre si bolovani, marca Kivi-Pekka si echipamante pentru imprastiat gunoi, marca Livakka. Compania a fost infiintata in 1985 si produsele sale sunt exportate in 35 de tari in intreaga lume.

Vizitati website

Suokone

Suokone este o companie finlandeza infiintata in 1971, specializata in productia de echipamente pentru prelucrarea solului, inclusiv tractoare de mare putere cu presiune redusa la sol. Exporturile in peste 20 de tari reprezinta aproximativ 50% din vanzarile companiei.

Experienta de peste 40 de ani garanteaza calitatea superioara a produselor si serviciilor oferite de Suokone. Compania este certificata ISO 9001 si ISO 14001 din anul 2006.

Viziteaza website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *