Fonduri nerambursabile pentru fermieri de până la 70.000 de euro

Anul acesta fermierii încă mai pot obține fonduri nerambursabile de până la 70.000 de euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Prin submăsura 6.2, societățile comerciale care își desfășoară activitatea în mediul rural, atât ca sediu social cât și punct de lucru, vor putea lua bani europeni pentru a cumpăra echipamente, utilaje în limita sumei de 70.000 euro. Banii vor putea fi folosiți și pentru construcția de hale industriale și dotarea acestora sau pentru activități de producție servicii medicale, sanitar veterinare și de agroturism.

Finanțările se acordă sub formă de sumă forfetară și nu presupun o contribuție a fermierului.

Ce activități sunt finanțate?

Toate cheltuielile propuse în Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, capitalizarea întreprinderii și activitățile relevante pentru implementarea corectă a Planului de afaceri aprobat, corespunzătoare activității codului CAEN din cererea de finanțare sunt eligibile, indiferent de natura acestora, cu excepția achiziționării de vehicule pentru transportul rutier de mărfuri.

Pot solicita finanțare:  

  • Fermieri sau membrii unei gospodarii agricole care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități neagricole pentru prima dată în spațiul rural (autorizați cu statut minim de PFA).
  • Micro-întreprinderi și întreprinderi mici existente din spațiul rural, care își propun activități neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin.
  • Micro-întreprinderile și întreprinderile mici, atât cele existente cât și cele nou înființate (start-ups) trebuie să fie înregistrate și să-și desfășoare activitatea propusă prin proiect în spațiul rural (atât sediul social, cât și punctul de lucru trebuie să fie amplasate în mediul rural.

Ce echipamente poți cumpăra?

Proiectele permit finanțarea unui spectru larg de mașini și utilaje printre care: ambulanțe, autospecială pentru salubrizare, mașină specializată pentru intervenții prevăzută cu nacelă pentru execuția de lucrări la înălțime, autocisternă pentru produse nealimentare, mașină de măturat carosabilul, autobetonieră, autovidanjă, utilaj specializat pentru împrăștiere material antiderapant, ambulanță veterinară.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de acordare a finanțărilor ne puteți scrie pe adresa office@cbmanagement.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *